Комітет підтримав законопроєкт про заміну водійських посвідчень до січня 2033 року

14:05, 29 листопада 2022
Пропонується встановити, що посвідчення водія, оформлені до дня набрання чинності цим законом, є чинними до закінчення строку дії, але не пізніше 19 січня 2033 року.
Комітет підтримав законопроєкт про заміну водійських посвідчень до січня 2033 року
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури рекомендує Верховній Раді ухвалити у першому читанні законопроєкт №8082 про внесення змін до Закону України “Про дорожній рух” щодо імплементації законодавства, який передбачає заміну водійських посвідчень до 2033 року.

Проєкт Закону передбачає, що посвідчення водія, оформлені до дня набрання чинності цим законом, є чинними до закінчення строку дії, але не пізніше 19 січня 2033 року, та не підлягають обов’язковому обміну, крім випадків, передбачених законом.

Таким чином, ваші права на 30 років, отримані, наприклад, в цьому чи наступному році, де-факто мають шанси перетворитися на десятирічні «корочки». 

Крім цього, пропонується встановити строк дії посвідчень водія  від 5 до 10 років залежно від категорій транспортних засобів. Зокрема права на авто, маса якого не перевищує 3,5 тонни, пропонується видавати на 10 років.

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, наприкінці березня уряд ухвалив рішення, яким дозволив на час воєнного стану керувати вантажівками з правами для легковиків.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси