Вища рада правосуддя просить допомоги за кордоном: кажуть, що інакше працювати не зможуть

13:03, 29 листопада 2022
Потрібні генератор, ноутбуки, батарейні модулі та нова система відеозв’язку.
Вища рада правосуддя просить допомоги за кордоном: кажуть, що інакше працювати не зможуть
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища рада правосуддя повідомила, що звернулася за допомогою до іноземних країн та міжнародних проектів.

Як зазначили члени Вищої ради правосуддя під час засідання Робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади 29 листопада, виникло питання, чи зможе взагалі ВРП ефективно працювати в умовах енергокризи та поточних технічних проблем, навіть якщо буде сформований повноважний склад Ради.

«Апаратура, за допомогою якої проводяться відеоконференції, морально і технічно застаріла. Це обладнання вже давно у світі не використовується, немає для нього навіть комплектуючих частин», - зазначив в. о. голови ВРП Віталій Саліхов.

Як зазначили у ВРП, якщо видатки на нову систему зв’язку не будуть забезпечені, то є вірогідність, що навіть якщо ВРП і запрацює у повноважному складі, технічно діяльність Ради буде вкрай ускладнена.

Крім того, ВРП вже зараз потрібні як мінімум один дизель-генератор, 4 батарейні модулі для безперервного енергоживлення и партія нових ноутбуків для майбутніх членів Ради правосуддя та працівників Секретаріату.

Як розповіли у Раді правосуддя, для допомоги з отриманням цих речей вже направлені прохання про допомогу у Європейській Союз, USAID, Нідерланди, Литву, Верховний Суд Латвії, Європейську мережу Рад юстиції та проект технічної допомоги Ради Європи.

Нагадаємо, як повідомляла раніше «Судово-юридична газета», Вища рада правосуддя виявилась неготовою до енергокризи, у розпорядженні Ради відсутні альтернативні джерела електроживлення та термінали супутникового зв’язку Starlink.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва