Депутати більшості та опозиції пропонують витрачати кошти Фонду ліквідації наслідків агресії РФ лише на військові потреби - законопроєкт

12:36, 28 листопада 2022
Пропонується, щоб кошти від націоналізованого майна РФ використовувалися лише на військові потреби.
Депутати більшості та опозиції пропонують витрачати кошти Фонду ліквідації наслідків агресії РФ лише на військові потреби - законопроєкт
Джерело фото: sprotyv.in.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» та опозиції зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №8233 про внесення змін до статті 42 Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» щодо використання коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії, яким пропонується змінити порядок використання коштів вказаного фонду.

Текст законопроєкту наразі відсутній на сайті парламенту, однак, як зазначив один з його авторів, перший заступник голови комітету з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк, пропонується спрямовувати кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії лише на військові потреби.

«Вніс з колегами законопроект, щоб всі гроші від націоналізованого майна йшли лише на військові потреби… Нагадаю, що зараз всі військові потреби ми фінансуємо лише з власних надходжень.  А на війну ми витратимо більше в цьому році, ніж планували на все у мирний час», - зазначив парламентар.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт про створення фонду ліквідації наслідків агресії РФ. Джерелами формування фонду будуть кошти, отримані у зв’язку з виконанням Закону України «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів». Кошти фонду мають використовуватися на відбудову зруйнованих через агресію РФ будинків, енергооб’єктів за погодженням з бюджетним комітетом ВР. Через необхідність погодження проєктів з відбудови бюджетним комітетом у владних кулуарах фонд ліквідації наслідків агресії РФ назвали новим соцекономом.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Telegram канал Sud.ua
Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді