На поліцейських поширять закон про матеріальну відповідальність військовослужбовців за шкоду, завдану державі

09:00, 27 листопада 2022
Відповідний законопроект щодо уточнення положень законодавства вніс міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.
На поліцейських поширять закон про матеріальну відповідальність військовослужбовців за шкоду, завдану державі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів, як суб’єкт законодавчої ініціативи, зареєстрував у Верховній Раді законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про матеріальну відповідальність військовослужбовців та прирівняних до них осіб за шкоду, завдану державі» щодо матеріальної відповідальності поліцейських» 8213.

«Законопроект має на меті врегулювати питання матеріальної відповідальності поліцейських за шкоду, завдану державі.

Проектом Закону передбачено:

внесення змін до статей 1 та 2 Закону України «Про матеріальну відповідальність військовослужбовців та прирівняних до них осіб за шкоду, завдану державі» стосовно поширення його дії на поліцейських;

приведення термінології вищезазначеного Закону у відповідність до Законів України «Про освіту», «Про військовий обов’язок і військову службу», - зауважив представник Уряду в парламенті Тарас Мельничук.

Так, наразі визначено, що дія Закону «Про матеріальну відповідальність військовослужбовців та прирівняних до них осіб за шкоду, завдану державі», поширюється на військовослужбовців під час виконання ними обов’язків військової служби, військовозобов’язаних та резервістів під час проходження ними зборів, а також осіб рядового та начальницького складу правоохоронних органів спеціального призначення, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, сил цивільного захисту, Державної кримінально-виконавчої служби України, Державного бюро розслідувань, співробітників Служби судової охорони.

Як йдеться у порівняльній таблиці, що підписана Міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, з вказаної вище норми виключаються особи рядового та начальницького складу Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України. Замість них у норму включаються поліцейські.

 «Розроблення проекту Закону обумовлено необхідністю врегулювання питання матеріальної відповідальності поліцейських за шкоду, завдану державі.

Законом України «Про матеріальну відповідальність військовослужбовців та прирівняних до них осіб за шкоду, завдану державі» унесено зміни до частини першої статті 19 Закону України «Про Національну поліцію» щодо матеріальної відповідальності поліцейських, проте деякі норми Закону потребують удосконалення», - зазначає Монастирський.

Нижче наводимо порівняльну таблицю.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді