Вищий антикорупційний суд залишається єдиним судом у столиці, який забезпечений генераторами

16:00, 19 листопада 2022
Єдина проблема – як платити за пальне.
Вищий антикорупційний суд залишається єдиним судом у столиці, який забезпечений генераторами
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) станом на листопад поки що залишається єдиним судом, розташованим в Києві, який забезпечений як генераторами, так і терміналами супутникового зв’язку Starlink.

Як зазначили «Судово-юридичній газеті» у Вищому антикорупційному суді, суд має в своєму розпорядженні як генератори, так і термінали супутникового зв’язку Starlink.

Це дозволяє суду забезпечити безперервне здійснення правосуддя навіть в умовах існуючої енергокризи.

Єдина проблема, про яку зазначив ВАКС – тривале використання генератора призводить до незапланованих витрат на паливо, розходи на яке не були закладені у бюджет суду на 2022 та 2023 роки.

Нагадаємо, що в умовах масштабної енергокризи, яка розпочалася у жовтні і триває досі, в багатьох регіонах, зокрема у місті Києві, виникла справжня криза судочинства. Суди час від часу залишаються без електроенергії, що вкрай ускладнює здійснення правосуддя.

Як раніше повідомляла «Судово-юридична газета», без достатньої кількості генераторів енергокризу зустрів навіть Верховний Суд (хоча Суд був вчасно забезпечений терміналами Starlink).

Також, неготовою до кризи електропостачання виявилась Вища рада правосуддя, яка досі немає у розпорядженні ні генераторів, ні терміналів Starlink.

Не краще справи у Вищий кваліфікаційній комісії суддів, яка має в своєму розпорядженні один генератор, придбаний ще у 2012 році, але взагалі не має терміналів Starlink.

Київський апеляційний суд, Шостий апеляційний адміністративний суд та Північний апеляційний господарський суд повідомили «Судово-юридичній газеті», що взагалі не мають у своєму розпорядженні жодного генератора та терміналу Starlink.

Також про повну відсутність генераторів та терміналів Starlink, а також про пов’язані з цим проблеми зі здійсненням судочинства, «Судово-юридичній газеті» розповіли у районних судах Києва.  Генераторами та терміналами Starlink не забезпечені навіть Печерський та Шевченківський районні суди Києва.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва