Кабмін опублікував постанову про звільнення від ПДВ та ввізного мита імпорту генераторів

08:05, 11 листопада 2022
Урядовці вирішили звільнити від ПДВ та ввізного мита імпорт генераторів, трансформаторів, розеток та низки інших пристроїв.
Кабмін опублікував постанову про звільнення від ПДВ та ввізного мита імпорту генераторів
Фото: pravda.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів опублікував постанову про звільнення від оподаткування ПДВ та ввізним митом операцій з імпорту генераторів, трансформаторів та стабілізаторів напруги. Відповідне рішення урядовці ухвалили 9 листопада.

Вказаним документом внесено зміни до переліку товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість та які звільняються від сплати ввізного мита та передбачено звільнення від ПДВ та ввізного мита:

  • Електрогенераторних установок;
  • Трансформаторів (крім товарів цивільної авіації);
  • Акумуляторів електричних, включаючи сепаратори для них, прямокутної (в тому числі квадратної) або будь-якої іншої форми. Літій-іонних;
  • Електричної апаратури для комутації або захисту електричних кіл чи для приєднання до електричних кіл або в електричних колах (наприклад, вимикачі, перемикачі, роз’єднувачі, запобіжники плавкі, блискавковідводи, обмежувачі напруги, пристрої для гасіння стрибків напруги, штепсельні вилки і розетки та інші з’єднувачі, коробки з’єднання), для напруги понад 1 000 В;
  • Обладнання та пристроїв для фільтрування або очищення води;
  • Електричної апаратури для комутації або захисту електричних кіл чи для приєднання до електричних кіл або в електричних колах (наприклад, вимикачів, роз’єднувачів, перемикачів, реле, запобіжників плавких, пристроїв для гасіння стрибків напруги, штепсельних вилок і розеток, патронів для ламп та інших з’єднувачів, коробок з’єднання) для напруги не більше тисячі вольт.

Для звільнення від ПДВ та ввізного мита вказаних товарів необхідно подати документи про відповідність, передбачені технічними регламентами, дія яких поширюється на такі товари, та нанесено на товар знак відповідності технічним регламентам згідно з правилами та умовами його нанесення, визначеними у таких технічних регламентах, або подано повідомлення Міненерго про введення в обіг таких товарів, стосовно яких не виконані вимоги технічних регламентів.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді 7 листопада зареєстрували законопроєкт про звільнення від ПДВ операцій з імпорту генераторів.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Антоніна Славицька
    Антоніна Славицька
    народний депутат України, кандидат юридичних наук
  • Віталій Зуєв
    Віталій Зуєв
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Палюх
    Наталія Палюх
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Світлана Таран
    Світлана Таран
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду