У «Слузі народу» пропонують прискорити ухвалення дербюджету 2023

12:28, 20 вересня 2022
Пропонується прискорити строк подання поправок депутатами та завершити підготовку кошторису до другого читання вже до 10 жовтня.
У «Слузі народу» пропонують прискорити ухвалення дербюджету 2023
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Народні депутати і в цьому році вирішили обійтися без «бюджетної ночі». Лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія та його заступник Андрій Мотовиловець зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови №8000-П «Про особливі процедури розгляду і прийняття Закону України про Державний Бюджет України на 2023 рік», яким пропонується суттєво прискорити процедуру розгляду головного фінансового документа країни.

Вказаним документом пропонується:

1) провести представлення проекту Закону України про Державний бюджет України на 2023 рік (реєстр. No 8000) у Верховній Раді України – 21 вересня 2022 року;

2) передбачити внесення пропозицій до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2023 рік (реєстр. No 8000) комітетами Верховної Ради України, народними депутатами України – до 24 години 26 вересня 2022 року (згідно з регламентом у депутатів на це зазвичай два тижні);

3) також пропонується провести підготовку Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету за участю уповноважених представників Міністерства фінансів України таблиці пропозицій суб'єктів права законодавчої ініціативи (депутатів) – до 10 жовтня 2022 року.

Народні депутати мають отримати документи не пізніше ніж за 5 днів до розгляду проєкту бюджету у другому читанні.

Таким чином, в разі схвалення проєкту постанови проєкт бюджету може бути ухвалено вже у жовтні.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», на сайті Верховної Ради опубліковано проєкт бюджету 2023. Він передбачає, серед іншого, відновлення будівництва доріг та скорочення фінансування політичних партій, Верховної Ради, діяльності Президента України та рекордні видатки на армію.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном