Кабмін пропонує ще рік преміювати держслужбовців: є умови

16:00, 14 вересня 2022
Урядовці пропонують на рік продовжити дію норми, яка передбачає можливість для керівників держслужби сплачувати підлеглим стимулюючі виплати в разі економії зарплатного фонду.
Кабмін пропонує ще рік преміювати держслужбовців: є умови
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів пропонує продовжити на 1 рік норму про право керівників держслужбовців виплачувати підлеглим стимулюючі виплати в разі економії фонду заробітної плати. Це передбачено проєктом закону про державний бюджет на 2023 рік, який напередодні підтримав Кабінет Міністрів.

Згідно з перехідними положеннями проєкту норми абзацу восьмого розділу 11 (Прикінцеві та перехідні положення) Закону «Про державну службу» застосовуються до кінця 2023 року.

Це означає, що керівники державної служби ще протягом року можуть у межах економії фонду оплати праці  встановлювати державним службовцям додаткові стимулюючі виплати відповідно до Положення про застосування стимулюючих виплат, що затверджується Кабінетом Міністрів України.

Наразі виплата стимулюючих виплат може здійснюватися до кінця 2022 року.

Водночас документ передбачає зупинку на 2023 рік дії Закону «Про індексацію грошових доходів населення», який передбачає перерахунок розміру прожиткового мінімуму та, відповідно, соціальних стандартів.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», напередодні уряд схвалив проєкт бюджету на 2023 рік, який передбачає скорочення видатків на суди на майже 3 мільярди гривень і натомість рекордні видатки за загальним фондом кошторису на Міноборони – 757 мільярдів гривень.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді