Андрій Костін знову переглянув обов'язки своїх заступників: ЩО ЗМІНИЛОСЯ

14:47, 13 вересня 2022
Повноважень у першого заступника Генпрокурора Романа Говди стало значно менше.
Андрій Костін знову переглянув обов'язки своїх заступників: ЩО ЗМІНИЛОСЯ
Джерело фото: Офіс Генерального прокурора
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Генеральний прокурор Андрій Костін 12 вересня 2022 року видав наказ № 179, яким вже втретє з моменту свого вступу на посаду Генпрокурора перерозподілив обов'язки серед керівництва Офісу Генпрокурора.

Цього разу перерозподіл повноважень був пов'язаний із призначенням на посаду заступника Генпрокурора Дмитра Вербицького, який раніше працював заступником прокурора рідного для Андрія Костіна регіону — Одеської обласної прокуратури.

Повноваження Дмитру Вербицькому, згідно з новим наказом Генпрокурора, надано досить суттєві. Тепер він наглядатиме за Департаментом кримінально-правової політики та захисту інвестицій, Департаментом організації та процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, які посягають на функціонування економіки та кібербезпеку держави, за Спеціалізованою екологічною прокуратурою, а також він займатиметься взаємодією з АРМА та Тренінговим центром прокурорів.

Зазначимо, що ще на початку вересня майже всі ці повноваження входили до сфери компетенції Романа Говди як першого заступника Андрія Костіна. А кураторство над Спеціалізованою екологічною прокуратурою перейшло до Дмитра Вербицького від ще одного нещодавно призначеного заступника Генпрокурора – Олексія Хоменка.

Наразі ж у зоні відповідальності Романа Говди залишилися переважно господарсько-розпорядчі функції, а також протидія порушенням прав людини у правоохоронній та пенітенціарній сферах, забезпечення роботи Єдиного реєстру досудових розслідувань, робота бухгалтерії та ІТ-департаменту Офісу Генпрокурора.

Повноваження решти заступників Генпрокурора, як і самого Андрія Костіна, залишилися в цілому без змін.

Так, особисто на себе Андрій Костін, серед іншого, взяв загальну організацію роботи, співпрацю з Верховною Радою, Кабінетом Міністрів, Офісом Президента, РНБО та Вищою радою правосуддя, координацію роботи правоохоронних органів щодо протидії злочинності, кадрову роботу Офісу та діяльність Генеральної інспекції.

Заступник Генпрокурора Ігор Мустеця, як і раніше, відповідає за нагляд над Національною поліцією, представництво інтересів держави у суді, підтримку публічного обвинувачення у суді, захист дітей, співробітництво з Державною судовою адміністрацією та Уповноваженим у справах ЄСПЛ.

Заступник Генерального прокурора Олексій Симоненко концентрується на нагляді за діяльністю ДБР та СБУ.

У свою чергу заступник Генпрокурора Олексій Хоменко зосередив свої зусилля на військових злочинах та подіях, пов'язаних із протидією масовим акціям протесту у 2013-2014 роках.

А переможець конкурсу на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Клименко відповідає за діяльність САП.

Таким чином, зараз у Андрія Костіна вже 6 заступників.

З повним текстом наказу Андрія Костіна можна ознайомитись нижче:

Зазначимо також, що нещодавно посаду заступника Генпрокурора втратив Максим Якубовський. Його на цій посаді замінив Олексій Хоменко.

Автор В'ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду