Конкурсна комісія з добору членів ВККС повинна мати критерії відбору кандидатів та мотивувати свої рішення — Вища рада правосуддя

08:06, 9 вересня 2022
У Раді правосуддя розповіли, чого чекають від конкурсу з обрання нових членів ВККС.
Конкурсна комісія з добору членів ВККС повинна мати критерії відбору кандидатів та мотивувати свої рішення — Вища рада правосуддя
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Члени Вищої ради правосуддя та члени Конкурсної комісії з обрання членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів 8 вересня провели зустріч, під час якої обговорили перспективи конкурсу на посади членів ВККС.

Цікаво, що представники Ради правосуддя попросили Конкурсну комісію зробити так, щоб конкурс був якомога прозорішим і зрозумілішим, у тому числі і для самих членів Ради правосуддя, яким у майбутньому доведеться розглядати рекомендації щодо призначення членів ВККС.

Так, в. о. голови Ради правосуддя Віталій Саліхов попросив членів Конкурсної комісії надати ВРП критерії, на підставі яких Комісія здійснюватиме відбір кандидатів на посади членів ВККС.

А член Ради правосуддя Роман Маселко попросив Конкурсну комісію бути відкритою для підвищення довіри до судової влади, зазначивши, що рекомендації Конкурсної комісії повинні бути належним чином мотивовані. Це необхідно для того, щоб у майбутньому Рада правосуддя розуміла, чому той чи інший кандидат гідний зайняти посаду члена ВККС.

Нагадаємо, що на посади членів ВККС претендують 302 кандидати.

Конкурсна комісія у складі трьох українських суддів та трьох іноземних експертів має відібрати 32 найкращих кандидата на посади членів ВККС, з яких Вища рада правосуддя обере 16 членів Комісії.

Ключовими етапами конкурсу є відбір кандидатів за якістю написаного ними мотиваційного листа та, власне, співбесіди кандидатів із членами Конкурсної комісії.

Автор В'ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області