Кабмін ухвалив, що Уповноважений у справах ЄСПЛ не є заступником Міністра юстиції

15:24, 16 серпня 2022
Кабмін виключив положення, що Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини є заступником Міністра юстиції.
Кабмін ухвалив, що Уповноважений у справах ЄСПЛ не є заступником Міністра юстиції
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

16 серпня Кабмін вніс зміни до низки постанов КМУ та виключив положення про те, що Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини є заступником Міністра юстиції. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Нагадаємо, що посада Уповноваженого у справах ЄСПЛ залишається вакантною з вересня 2021 року, коли з посади було звільнено Івана Ліщину.

Міністр юстиції Денис Малюська в інтерв'ю УП раніше розповідав, що «є кандидатури», але нарікав, що «знайти людину на заробітну плату максимум дві тисячі доларів, людину, яка розуміється на міжнародних арбітражах, вільно володіє англійською, бажано французькою, може спокійно в іноземних юрисдикціях здійснити представництво у суді – це фантастична історія».

«Плюс це ще має бути людина, якій я повністю довіряю, бо це ще й бюджет на юридичну допомогу та на виплати понад мільярд гривень. Завдання практично нереальне майже, тому вже довго шукаємо...

Є чиновники, які отримують хорошу зарплату, їх чимало. Є чиновники навіть, які одержують надмірно високу зарплату. Але більшість отримують зарплату нижчу, ніж вона того варта і яка б реально забезпечувала їх ефективну роботу. Тому я сказав би, що система оплати праці точно потребує перегляду.

Це суттєво обмежує відбір хороших, якісних кадрів. Причому це має бути людина, яка має напрацьовану фінансову подушку, і вона готова витрачати свої особисті кошти з тим, щоб працювати на державу певний час. Вони точно не будуть довго працювати - років зо два, і потім вони підуть», - розповів тоді Малюська.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор Наталя Мамченко

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Михайло Капустинський
    Михайло Капустинський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Інна Алєєва
    Інна Алєєва
    суддя Господарського суду міста Києва
  • Ольга Бойко
    Ольга Бойко
    суддя Сихівського районного суду м. Львова
  • Борис Гулько
    Борис Гулько
    голова Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду
  • Сергій Хилевич
    Сергій Хилевич
    суддя Рівненського апеляційного суду