Субсидія в Україні: кому доведеться повернути допомогу

18:10, 26 березня 2023
Стало відомо, коли субсидія повертається державі і як держава може повернути виплачені кошти.
Субсидія в Україні: кому доведеться повернути допомогу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Субсидія є безповоротною допомогою для оплати рахунків за комуналку, однак, у декількох випадках її може бути повернуто державі. Це стосується тих отримувачів допомоги, які вказали завідомо невірні дані про себе, передає «На пенсії».

Коли субсидія повертається державі?

Якщо людина не сповістила державу про реальні обставини щодо своїх доходів, це може вплинути на подальше надання допомоги. Мова йде про такі порушення:

у заяві чи декларації була зазначена недостовірна інформація і це вплинуло на встановлення права на житлову субсидію та визначення її розміру, який у результаті перевищив 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 гривень),

або коли людина не повідомила про виникнення обставин, що впливають на перегляд права на призначення житлової субсидії або її розміри, протягом 30 календарних днів.

Як держава може повернути виплачені кошти?

У разі виникнення невідповідностей, уповноважений орган може утримати суму сплаченої житлової субсидії під час виплати щомісячних сум субсидій на наступні періоди. Однак виплати у поточному періоді будуть зменшені лише на 20 відсотків.

Раніше ми писали, коли доведеться повторно подавати документи на нарахування субсидії.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд