Як пенсіонерам отримати виплати, якщо вони тимчасово виїхали в інший населений пункт України

11:28, 1 грудня 2022
Якщо ви отримували пенсію та/чи субсидію через АТ «Укрпошта», залежно від того, де ви перебуваєте, дії можуть бути наступними.
Як пенсіонерам отримати виплати, якщо вони тимчасово виїхали в інший населений пункт України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Пенсійний фонд України повідомляє, що забезпечує можливість отримання належних виплат.

 У разі, якщо пенсія чи/та субсидія виплачуються через банк, то незалежно від того, де ви перебуваєте: на тимчасово окупованій території, на території, де ведуться активні бойові дії, або тимчасово виїхали у безпечне місце, кошти надійдуть на ваш рахунок своєчасно (у визначену дату виплати).

Якщо ви отримували пенсію та/чи субсидію через АТ «Укрпошта»

Залежно від того, де ви перебуваєте, дії можуть бути наступними:

  1. якщо ви знаходитесь за місцем постійного проживання, – очікуйте свою виплату вдома або отримайте її у поштовому відділенні (з урахуванням встановленої вам дати виплати та згідно з графіком роботи поштового відділення);
  2. якщо ви перебували або перебуваєте на тимчасово окупованій території чи на території, де ведуться активні бойові дії, та протягом певного часу АТ «Укрпошта» не мало можливості доставляти пенсію, – кошти ви зможете отримати, коли це стане можливим і безпечним: або з рахунка, відкритого Пенсійним фондом України в АТ «Ощадбанк», або у листоноші.

Щоб одержати кошти з рахунка, потрібно особисто звернутися до АТ «Ощадбанк» для укладення з ним договору банківського рахунка. Якщо ж бажаєте продовжувати отримувати пенсію через АТ «Укрпошта», слід звернутись до будь-якого сервісного центру головного управління Фонду або ж сільського, селищного, міського голови і повідомити про свої наміри одержувати виплати у такий спосіб;

  1. якщо ви тимчасово виїхали в інший населений пункт України, – ви можете отримати свої виплати у відділенні поштового зв’язку або з доставкою додому за тимчасовим місцем перебування поштовим переказом, або ж в АТ «Ощадбанк» через послугу «Швидка копійка».

Для повідомлення про своє бажання отримати кошти у такий спосіб достатньо звернутись до сервісного центру головного управління Пенсійного фонду України.

Цю інформацію також можна передати через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Фонду. Для оформлення поштового переказу можна звертатись до Контакт-центру АТ «Укрпошта» за номером 0 800 300 545;

  1. якщо ви тимчасово виїхали за межі України, – ви можете отримати свої виплати після повернення або раніше – у разі переведення виплат на банківський рахунок.

Заяву про зміну способу виплати можна подати через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва