В Україні запустили проєкт «Музична мобілізація» – закликають перестати слухати російських виконавців та спонсорувати солдатів рф

21:04, 30 листопада 2022
В Мінцифрі підкреслюють, що музика також діє як пропаганда і не залишається «поза політикою», крім того, кожна прослухана пісня спонсорує війну в Україні.
В Україні запустили проєкт «Музична мобілізація» – закликають перестати слухати російських виконавців та спонсорувати солдатів рф
Зображення від fabrikasimf на Freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українські артисти за підтримки Мінцифри та Міністерства культури й інформаційної політики запускають проєкт «Музична мобілізація». Його ціль — показати, що Україна має багато талановитих виконавців, а від всього російського необхідно відмовлятися, щоб не спонсорувати жорстоку і несправедливу війну. Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

«Хоч українці і стали менше слухати російський контент, однак в топах все ще багато виконавців з країни агресора. По-перше, музика також діє як пропаганда і не залишається «поза політикою», по-друге, кожна прослухана пісня спонсорує війну в Україні. 

Якщо перевести в цифри, то це приблизно має такий вигляд. Наприкінці 2021 року за одне прослуховування пісні виконавець отримував від 10 до 20 копійок. Якщо українці послухали пісню російського виконавця мільйон разів, то його команда отримає близько 8 тисяч доларів. Далі з цих коштів сплачують податки в російський бюджет, який і фінансує армію. У 2019 році російський музичний ринок сплатив 277,6 млн доларів податків. Їх вистачить, щоб профінансувати понад 5 тисяч солдатів російської армії на рік», - наголосили у Мінцифрі.

Щоб зупинити цей процес, потрібно зробити декілька простих дій:

  • перевірте свій Spotify, Apple Music, Youtube Music, соцмережі та відпишіться від російських виконавців; 
  • видаліть всі російські пісні, якщо не зробили цього раніше;
  • обирайте українську музику — додавайте улюблені треки, альбоми, підписуйтесь на українських виконавців.

Також ми писали, що на Google Arts & Culture з’явився спеціальний розділ про Україну.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді