Сидів поміж валіз у багажному відділенні: у «Шегинях» прикордонний наряд виявив чоловіка, який ховався від прикордонників

19:06, 30 листопада 2022
Чоловіка притягнуто до адміністративної відповідальності.
Сидів поміж валіз у багажному відділенні: у «Шегинях» прикордонний наряд виявив чоловіка, який ховався від прикордонників
Джерело фото: dpsu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Державній прикордонній службі розповідають, що в пункт пропуску «Шегині» на виїзд до Польщі прибув мікроавтобус «Мерседес». Під час заїзду на територію пункту пропуску водій заявив, що автівкою слідують лише троє осіб, про що було зроблено відмітку в контрольному талоні.

Однак, в подальшому, під час перевірки транспортного засобу, прикордонний наряд Львівського загону виявив 35-річного чоловіка, який заховся поміж валізами у багажному відділенні.

«Другий чоловік – 38-річний українець – обрав іншу тактику. Він вийшов з автомобіля та вирішив, що після завершення прикордонного контролю, йому вдасться повернутися назад та залишитися непоміченим», - розповіли у пресслужбі ДПСУ та додали, що в ході бесіди чоловіки зізнались, що у такий спосіб планували незаконно потрапити до Польщі, адже законних підстав для виїзду за кордон у них не було.

Осіб через кордон не пропущено та притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП.

«Але відповідати доведеться не лише їм, а й водію, який своїми діями сприяв порушникам. Стосовно перевізника прикордонники Львівського загону направили повідомлення до Нацполіції, в його діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України"», - наголосили у Держприкордонслужбі.

Джерело фото: dpsu.gov.ua

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси