Тепер подати заяву на шлюб можна просто із дому: бета-тест нової послуги на порталі Дія

07:32, 28 листопада 2022
В «Дії» тестують нову функцію.
Тепер подати заяву на шлюб можна просто із дому: бета-тест нової послуги на порталі Дія
Джерело фото: facebook.com/diia.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Подати заяву на одруження можна просто не виходячи з дому – на порталі Дія стартує бета-тестування відповідної послуги. Про це повідомляє Міністерство юстиції України.

«Раніше, щоб подати заяву про шлюб, необхідно було йти до відділу ДРАЦС, заповнювати папери, вручну вводити особисту інформацію, проходити перевірку держреєстратора, сплачувати держмито в банку і знову повертатися до установи з квитанцією. Чи не краще закоханим цей час використати з користю для організації свого весілля мрії? Саме тому ми запускаємо бета-тест послуги з онлайн-подання заяви на шлюб. Відтепер усе це займатиме не більше 10-15 хвилин. При цьому не потрібно буде нікуди йти, робити сканкопії документів і витрачати час на огляд залу», – розповідає заступник Міністра юстиції України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Орлов.

Долучитися до бета-тесту послуги можуть українці, котрі:

  • досягли 18 років;
  • мають електронний підпис.

«Зверніть увагу: зробити це можна тільки парою: наречений та наречена. Під час тестування ваша заява про шлюб проходить реальну реєстрацію. Тож, вже після тестування заява потрапляє до реєстру», - зазначають у Мін’юсті.

При поданні заяви про шлюб на порталі Дія одразу можна буде обрати місце та час, формат та зал, де пройде церемонія, а також додаткові послуги, які супроводжують захід.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки