Як заощадити заряд батареї смартфону: дієві способи

07:43, 7 листопада 2022
Щоб батарея тримала довше, слід вимкнути Bluetooth, Wi-Fi, GPS, а також перейти на режим енергозбереження.
Як заощадити заряд батареї смартфону: дієві способи
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Удари росіян по об'єктах енергосистеми поставили Україну в умови економії електроенергії. У зв’язку з тим, що електрику теперь вимикають часто, важливо знати, як збільшити час роботи телефону, оскільки для кожного важливо якомога довше залишатися на зв'язку. Існує кілька дієвих способів економії батареї.

Відмовитися від анімованих заставок

Анімовані заставки — це безперечно красиво, але якщо потрібно здійснити важливий дзвінок, а заряду батареї обмаль, то краса відходить на другий план. Анімовані заставки по-особливому "ненаситні". Наприклад на смартфонах Google Pixel, коли ви бажаєте встановити анімовані шпалери сам пристрій попереджає, що це суттєво вплине на швидкість розряджання. 

Вимкнути мобільний інтернет або перейти на повільнішу мережу 

Якщо мобільний інтернет не потрібен, то краще його вимкнути, бо в фоновому режимі відбувається багато процесів синхронізації даних, оновлення додатків, підтягування інформації для віджетів та взаємодія з месенджерами, які нещадно відбирають у батареї “сили”. Якщо ви розумієте, що без інтернету теж не варіант, тоді варто перейти на менш швидку мережу, якщо ви користуєтесь LTE (4G), то бажано перейти на 3G або взагалі на 2G.

Вимкнути Bluetooth, Wi-Fi, GPS

Bluetooth, WI-FI, GPS варто вмикати у разі необхідності. Важливо знати, що Wi-Fi більш економно використовує заряд батареї, ніж мобільний інтернет. Однак, якщо ви не використовуєте Wi-Fi, то його краще вимкнути, бо постійний пошук мережі буде спустошувати батарею. Теж саме стосується Bluetooth. Якщо немає підключених пристроїв, то краще вимкнути його для економії. GPS взагалі потрібно вмикати тільки в разі потреби, коли потрібна навігація або коли додатки вимагають доступ до розташування.

Встановити на мінімум яскравість та час автоматичного вимкнення

Не секрет, що найбільший "пожирач" батареї — дисплей. Щоб зберегти заряд варто встановити яскравість на мінімальну і при цьому комфортну для роботи позначку.

Також можна скористатися автояскравістю. Позитивно впливає на збереження заряду встановлення мінімального часу блокування дисплею.

Уникати низьких та високих температур

Власники iPhone точно розуміють, про що йдеться, але насправді це у такій самій мірі стосується і пристроїв на Android. Варто уникати низьких температур. Рекомендовано носити смартфон у внутрішніх кишенях верхнього одягу, не користуватися на морозі, використовувати чохли. Це дозволить мінімізувати вплив холоду на батарею смартфона, а відповідно зберегти заряд.

Енергозбереження

Майже на всіх сучасних смартфонах є режими енергозбереження, які "примусово" вимикають частину фонових процесів та "нейтралізують" найбільших пожирачів заряду. Зручно, що здебільшого режими енергозбереження, зазвичай гнучко налаштовуються, щоб ви могли залишити увімкненими функції, які вам необхідні.

Раніше ми писали, як зарядити телефон без електрики.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду