В Україні створять єдину інформаційну систему про шкідливі викиди

08:00, 21 вересня 2022
Також, за словами Шуляк, аналіз та відстеження інформації про забруднення територій дозволить визначити пріоритети для скорочення та ліквідації потенційно найбільш шкідливих викидів.
В Україні створять єдину інформаційну систему про шкідливі викиди
Джерело фото: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт № 6477, який передбачає створення Національного реєстру викидів. Про це заявила голова політичної партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

«Цей законопроєкт зараз особливо актуальний, тому що російська збройна агресія завдає нищівних збитків довкіллю. Обстріли хімічних підприємств, вигорілі вщент ліси – кількість екоцидів збільшується щодня. Ця інформація збиратиметься в одному центрі – Національному реєстрі. Він стане єдиною державною інформаційною системою даних про викиди та перенесення забруднюючих речовин, а громадськість отримає зручний доступ до екологічної інформації», – пояснила Шуляк.

Також, за її словами, аналіз та відстеження інформації про забруднення територій дозволить визначити пріоритети для скорочення та ліквідації потенційно найбільш шкідливих викидів.

Крім того, створення такого реєстру є одним з міжнародних зобов’язань України.

«У 2016 році парламент ратифікував Київський протокол Орхуської Конвенції. Це засвідчило готовність України проводити екологічну політику відкрито у взаємодії з громадськістю, залучаючи її до розв’язання проблем довкілля. І тепер ухвалений законопроєкт № 6477 дозволить виконати цю умову та повністю імплементувати Протокол про реєстри викидів та перенесення забруднювачів», – підсумувала Шуляк.

Також ми писали, що Верховна Рада ухвалила закон про удосконалення засад аудиторської діяльності.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Telegram канал Sud.ua
Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді