Податкова реформа в Україні: стали відомі причини пробуксовки

08:30, 2 жовтня 2017
Депутати розповіли, що заважає створенню Служби фінансових розслідувань.
Податкова реформа в Україні: стали відомі причини пробуксовки
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Служба безпеки України заважає створенню Служби фінансових розслідувань (СФР), яка повинна бути введена в рамках податкової реформи. СФР повинна займатися розслідуванням злочинів у фінансовій та економічній сферах.

Про перешкоди з боку СБУ повідомила народний депутат Світлана Заліщук. «У законопроекті Мінфіну є норма, яка забирає у Служби безпеки України функцію економічних розслідувань. Саме СБУ є тією стіною спотикання, через яку законопроект досі не прийнятий. Служба безпеки хоче і далі проводити розслідування по економічних злочинах і мати можливість чинити тиск на бізнес», — пояснила Заліщук.

Нагадаємо, що ліквідована податкова міліція по суті продовжує існувати і «активно працювати» з бізнесом. А законопроект про Службу фінансових розслідувань, розроблений Мінфіном і схвалений Кабміном ще в березні 2017 року, до сих пір не прийнятий.

Однак реформувати податкову міліцію можливо і без прийняття нових законів.

Як повідомив експерт з кримінальної юстиції та кандидат юридичних наук Олександр Банчук, ніщо не заважає Кабміну вже на наступному засіданні ухвалити постанову про створення нового центрального органу виконавчої влади — Служби фінансових розслідувань. Підслідність органів, які контролюють дотримання податкового законодавства, а також їх повноваження передбачені в кримінальному процесуальному кодексі. А який саме орган буде контролювати дотримання податкового законодавства, може визначити Кабінет міністрів своїм підзаконним актом.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси