За порушення законів про захист інформації хочуть штрафувати

08:30, 21 липня 2017
Кабмін пропонує підвищити рівень захисту державних інформаційних ресурсів і/або інформації.
За порушення законів про захист інформації хочуть штрафувати
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Так, 13 липня 2017 року Верховній Раді був зареєстрований законопроект №6711 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення стосовно невиконання вимог законодавства щодо організації та забезпечення захисту інформації».

Ініціатором законопроекту виступив Кабінет Міністрів України.

Як повідомляє Кабмін, Кодексом України про адміністративні правопорушення не визначена відповідальність чиновників за невиконання вимог законодавства щодо організації та забезпечення захисту державних інформаційних ресурсів і/або інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом, циркулюючих на об'єктах інформаційної діяльності та в інформаційно-телекомунікаційних системах.

Внаслідок вищевказаного створюється реальна загроза порушення цілісності та доступності державних інформаційних ресурсів і/або конфіденційності, цілісності та доступності інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом.

Уряд пропонує доповнити закон ст. 188-49. Відзначається, що її внесення до КУпАП вимагає внесення відповідних змін до статті 221 та 255 Кодексу.

У разі прийняття закону підвищиться рівень відповідальності чиновників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, органів військового управління, підприємств, установ і організацій, з вини яких не забезпечується виконання вимог законодавства України в сфері захисту інформації.

Так, Кабінет Міністрів України хоче підвищити адмінвідповідальність за порушення законодавства в сфері технічного та криптографічного захисту інформації.

Законом встановлюється, що за невиконання вимог законодавства щодо організації та забезпечення технічної та/або криптографічного захисту державних інформаційних ресурсів і/або інформації штраф накладається на посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, органів військового управління, підприємств, установ і організацій, незалежно від форми власності, в розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн до 1700 грн).

У разі повторних дій протягом року після попереднього адмінстягнення накладається штраф від 100 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 грн до 2550 грн).

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області