Руйнівні повені в Бразилії забрали життя 57 людей, 74 вважаються зниклими безвісти

16:58, 5 травня 2024
Понад 69 тисяч мешканців змушені були залишити свої домівки.
Руйнівні повені в Бразилії забрали життя 57 людей, 74 вважаються зниклими безвісти
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сильні дощі та повені в штаті Ріу-Гранді-ду-Сул, найпівденнішому регіоні Бразилії, призвели до трагедії, внаслідок якої загинули 57 людей, а 74 вважаються зниклими безвісти. Про це повідомляє Reuters.

Управління цивільної оборони Ріу-Гранді-ду-Сул заявило, що понад 69 тисяч місцевих мешканців були змушені залишити свої домівки через високий рівень води.

Сильні потоки руйнували дороги та мости в різних районах штату, викликаючи також зсуви ґрунту та часткове руйнування дамби на невеликій гідроелектростанції. Загроза обвалу також існує для другої дамби в місті Бенту-Гонсалвіс, повідомляє влада.

У столиці штату Порту-Алегрі озеро Гуайба вийшло з берегів, затопивши вулиці. Міжнародний аеропорт міста призупинив всі рейси на невизначений термін.

Губернатор Едуардо Лейте заявив, що рівень води в річках залишатиметься високим ще кілька днів. Він закликав до запровадження «плану Маршалла» для відновлення регіону після повені та її наслідків.

Ріо-Гранде-ду-Сул розташований на перетині тропічної та полярної атмосферних зон, що створює нестабільні погодні умови з періодичними інтенсивними дощами і посухами. Місцеві науковці стверджують, що ці явища зростають через зміну клімату.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді