«Конфронтація або співпраця»: Китай заявив США, що країни повинні зробити вибір

15:10, 25 квітня 2024
Напруженість у відносинах між США та Китаєм зростає через низку питань, у том числі через постачання Пекіном до рф матеріалів для виробництва зброї.
«Конфронтація або співпраця»: Китай заявив США, що країни повинні зробити вибір
Фото: voanews.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Китаї, на тлі офіційного візиту держсекретаря Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкена, попередили США, що країнам треба зробити вибір між «конфронтацією або співпрацею», передає FT.

25 квітня Блінкен провів зустріч з головою парткому Комуністичної партії в Шанхаї Чень Цзініном напередодні переговорів з центральним керівництвом Китаю, в тому числі з міністром закордонних справ Ван І.

«Незалежно від того, чи оберуть Китай і США співпрацю або конфронтацію, це впливає на добробут обох народів, націй, а також на майбутнє людства», - сказав Чень.

Як зазначає видання, напруженість у відносинах між країнами зростає через звинувачення США в тому, що Китай підтримує військово-промислову машину рф, постачаючи країні-окупанту матеріали, необхідні для виробництва зброї для війни проти України.

Очікується, що Блінкен попередить Китай про можливість каральних кроків з боку США, якщо Китай не припинить постачати росії технології подвійного призначення.

Зазначається, що перед зустріччю за зачиненими дверима з Чень Блінкен не згадав про Україну, сказавши лише, що США та Китай зобов'язані відповідально управляти своїми відносинами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду