Тисячі канарців протестують в Іспанії проти масового туризму на островах

17:31, 21 квітня 2024
В Іспанії проходять екологічні протести, канарці закликають обмежити потік туристів.
Тисячі канарців протестують в Іспанії проти масового туризму на островах
Джерело фото: Reuters
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Протести проти масового туризму відбулися на Канарських островах в Іспанії. Учасники мітингу закликали владу тимчасово обмежити потік туристів, який, на їхню думку, негативно впливає на місцеве населення та довкілля. Про це повідомляє Reuters.

Протестувальники висловили незадоволення щодо буму короткострокової оренди житла та будівництва готелів, які призводять до зростання цін на житло для місцевих мешканців. Вони також вимагають змін у туристичній галузі, яка складає 35% ВВП архіпелагу Канарських островів.

Один з протестувальників наголосив, що це не проти туристів, але проти моделі туризму, яка, на його думку, не приносить переваг місцевому населенню та потребує змін.

Менші протести також відбулися в інших містах групи островів та інших містах Іспанії, організовані екологічними організаціями перед початком піку літнього сезону.

Екозахисники вважають, що необхідно тимчасово обмежити кількість туристів, щоб зменшити негативний вплив на довкілля та інфраструктуру островів. Президент Канарських островів Фернандо Клавіхо заявив, що регіон пишається своїм статусом провідного іспанського туристичного напрямку, але визнав необхідність посилення контролю через постійний ріст туристичного сектору.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду