НАТО створить новий кіберцентр для захисту від хакерських атак

11:32, 19 квітня 2024
У Альянсі збираються постійно слідкувати за супротивниками в комп’ютерних мережах.
НАТО створить новий кіберцентр для захисту від хакерських атак
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

НАТО створить новий кіберцентр у своїй військовій штаб-квартирі в Монсі у Бельгії. Про це повідомив заступник помічника Генерального секретаря НАТО з інновацій, гібридних технологій та кібербезпеки Джеймс Аппатурай під час конференції з питань кібербезпеки, передає Recorded Future News.

Робоча назва нового об’єкта – Інтегрований кіберцентр НАТО (NICC). Його створення – зміна в Стратегічній концепції Альянсу.

Як зазначив Аппатурай, відтепер «кіберпростір постійно є предметом боротьби», а не лише  в моменти кризи чи конфлікту. НАТО має постійно слідкувати за супротивниками в комп’ютерних мережах.

NICC  цілодобово інформуватиме НАТО щодо інцидентів, які можуть  вплинути на військові операції в Європі.

«Наприклад, порт у Європі зазнав тривалої кібератаки з метою заблокувати шлюзи. Отже, у нас є кораблі, що проходять через шлюз, [нападники] намагаються замкнути його та злити воду, щоб кинути корабель усередину шлюзу, що зашкодить кораблю і заблокує порт», - розповів заступник помічника Генерального секретаря НАТО. 

У виданні зазначають, що офіційні особи в США попереджають, що кібератаки є серйозною загрозою для портів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір