Данія надасть додаткову допомогу на 295 млн євро для військово-морських сил ЗСУ

09:24, 17 квітня 2024
Уряд Данії виділить новий пакета військової допомоги, кошти підуть на закупівлю дронів та виробництво ракетних запчастин.
Данія надасть додаткову допомогу на 295 млн євро для військово-морських сил ЗСУ
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Данський уряд вирішив надати додаткову військову допомогу Україні у розмірі 2,2 млрд крон (приблизно 295 млн євро). Кошти будуть спрямовані на розвиток військово-морських сил Збройних сил України, закупівлю безпілотників та виробництво ракетних запчастин.

Цю інформацію підтвердило Міністерство оборони Данії, наголошуючи на тому, що частина коштів буде спрямована на інвестування в українську оборонну промисловість. Проєкти передбачають безпосередню участь країн-партнерів, таких як Нідерланди та Чехія, у спільних програмах з розвитку військової техніки.

Міністр оборони Данії Трольс Лунд Пульсен висловив позитивне ставлення до потенціалу української оборонної промисловості та підтримку спільних ініціатив.

«У березні я відвідав низку українських підприємств оборонної промисловості в Києві, і стало зрозуміло, що є великий потенціал для майбутньої співпраці, яка може постачати необхідне обладнання в Україну, що допоможе змінити ситуацію на полі бою», — сказав міністр.

Новий пакет військової допомоги є лише частиною загального обсягу допомоги, яку Данія планує надати Україні до 2028 року. Вже оголошено про виділення 41,4 млрд крон (близько 5,5 млрд євро) на цей період.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Антоніна Славицька
    Антоніна Славицька
    народний депутат України, кандидат юридичних наук
  • Віталій Зуєв
    Віталій Зуєв
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Палюх
    Наталія Палюх
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Світлана Таран
    Світлана Таран
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду