У Флориді в США хочуть заборонити соцмережі для осіб молодше 16 років

09:14, 24 лютого 2024
Прихильники заявили, що це зупинить шкідливий вплив соціальних медіа на благополуччя дітей, які надмірно користуються такими платформами.
У Флориді в США хочуть заборонити соцмережі для осіб молодше 16 років
Джерело фото: NordWood Themes / Unsplash
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Законодавці штату Флорида проголосували за законопроект, який забороняє доступ до платформ соціальних медіа особам, які не досягли 16 років. Прихильники заявляють, що цей крок захистить молодих людей від онлайн-ризиків для їхнього психічного здоров’я. Про це повідомляє «Reuters».

Цей захід, який буде передано на розгляд губернатору-республіканцю Рону ДеСантісу після того, як його прийняли законодавці в четвер, вимагатиме від платформ соціальних мереж блокувати облікові записи людей молодше 16 років і використовувати сторонню систему перевірки для перевірки неповнолітніх.

ДеСантіс, який минулого місяця висловив занепокоєння щодо потенційного порушення законопроєктом прав на недоторканність приватного життя, заявив у п'ятницю журналістам, що він ще має розглянути його остаточну версію. ДеСантіс сказав, що вважає, що соціальні мережі шкідливі для дітей, але батьки «можуть контролювати», і він побоюється політики, яка «скасовує» батьків.

Ця міра була прийнята Палатою представників Флориди голосуванням 108 проти 7 лише через кілька годин після того, як Сенат штату дав остаточне схвалення.

Прихильники заявили, що це зупинить шкідливий вплив соціальних медіа на благополуччя дітей, які надмірно користуються такими платформами і внаслідок цього можуть відчувати тривогу, депресію та інші психічні захворювання.

Критики стверджують, що законопроєкт порушує першу поправку до Конституції США щодо захисту свободи слова і що батьки, а не уряд, повинні приймати рішення про присутність своїх дітей в інтернеті.

Законопроєкт вимагатиме від компаній соціальних мереж назавжди видаляти особисту інформацію, зібрану з закритих облікових записів, і дозволяти батькам подавати цивільні позови проти тих, хто цього не зробить.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді