Потрібна повна блокада в деяких сферах, – міністр Польщі про імпорт з України

17:34, 9 лютого 2024
Міністр сільського господарства Польщі підтримав протести фермерів проти українського імпорту.
Потрібна повна блокада в деяких сферах, – міністр Польщі про імпорт з України
Джерело фото: antikor
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський заявив, що протести фермерів проти напливу товарів з України є виправданими. Про це він розповів Польському радіо.

«У фермерів є законні побоювання, очікування, вимоги обмежити надмірний приплив товарів з України, а також з інших неєвропейських ринків на територію ЄС, зокрема, до Польщі», - заявив міністр.

Він пояснив, що Польща та інші прикордонні країни серйозно постраждали від рішення ЄС лібералізувати торгівлю, відкривши свої ринки для товарів з України без мита та квот. Це було запропоновано як форма допомоги Україні, однак польський уряд вважає, що потрібно встановити певні квоти та обсяги, які будуть контролюватися.

Міністр також відзначив, що протести фермерів в Польщі, Франції та Німеччині стали ефективними засобами тиску на Європейську комісію. Він підкреслив, що це прийнятні форми протесту, які допомагають усвідомити громадянам складні економічні умови, з якими зіштовхуються фермери.

Чеслав Секерський також зазначив, що у деяких галузях сільського господарства може знадобитися повна блокада імпорту, наприклад, у випадку з зерном або цукром. При цьому він заявив про намір вести переговори до кінця, оскільки вважає, що фермери мають право на протест та підтримку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду