Корупційний скандал в партії прем'єра Румунії: ув’язнили одного з «місцевих баронів»

14:34, 25 вересня 2023
Вже колишній голова ради округу Васлуй Думітру Бузату підозрюється в хабарництві, йому обрано досудовий арешт на 30 днів.
Корупційний скандал в партії прем'єра Румунії: ув’язнили одного з «місцевих баронів»
Джерело фото: Euractiv
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Соціал-демократична партія Румунії, яку очолює прем'єр-міністр Марчел Чолаку, потрапила у корупційний скандал, фігурантами якого стали голова ради округу Васлуй Думітру Бузату та його колишня дружина Габріела Крецу. Їх виключили з партії у суботу після того, як Бузату спіймали в п’ятницю ввечері під час отримання сумки з приблизно 250 000 євро від бізнесмена, – повідомляє Euractiv.

Еміль Савін, бізнесмен і колишній близький соратник Бузату, заявив про корупцію в прокуратурі. Гроші, отримані Бузату, становили 10% від вартості рахунків, виставлених CJ Vaslui його компанії за відновлення дороги.

Савін розповів, що президент ради округу Васлуй раніше вимагав мінімум 10% скорочення від підрядників, які працюють над проектами дорожньої інфраструктури в округі Васлуй.

Суд Васлуя обрав Бузату досудовий арешт на 30 днів.

Зазначається, що Бузату є одним із найвпливовіших місцевих лідерів PSD, який уже третій термін очолює CJ Vaslui. Він один із так званих «місцевих баронів», багатих і впливових політиків, які багато років керують бідними округами.

Його колишня дружина Габріела Крецу є членом Сенату з 2004 року, а їхній син був призначений держсекретарем минулого року.

У суботу лідер PSD Марчел Чолаку оголосив про виключення Думітру Бузату та його колишньої дружини з партії, а їхній син Тудор Бузату подав у відставку з посади державного секретаря в Генеральному секретаріаті уряду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області