США, Китай та рф активно модернізують та розширюють свої ядерні полігони, — ЗМІ

09:20, 23 вересня 2023
Протягом останніх років, згідно з супутниковими знімками, ці країни побудували нові об'єкти й прорили нові тунелі на ядерних полігонах.
США, Китай та рф активно модернізують та розширюють свої ядерні полігони, — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

США, Китай та рф протягом останніх 3-5 років побудували нові об’єкти та прорили тунелі на власних ядерних полігонах, повідомляє CNN.

"Сполучені Штати, Китай і росія протягом останніх років побудували нові об’єкти та викопали нові тунелі на власних ядерних полігонах, це показують супутникові знімки, ексклюзивно отримані CNN", - йдеться у повідомленні.

Фото виданню надав Джеффрі Льюїс, аналітик, професор Центру досліджень з питань військового нерозповсюдження Джеймса Мартіна при Інституті міжнародних досліджень Міддлбері. На них видно розширення ядерних полігонів порівняно з тим, який вигляд вони мали декілька років тому.

Один з цих полігонів експлуатується Китаєм у регіоні Сіньцзян, ще один - росією на архіпелазі в акваторії Північного Льодовитого океану, а інший - США в пустелі Невада.

Згідно з новими знімками, там з’явилися нові тунелі під горами, дороги та сховища. Також на цих об'єктах пожвавився рух транспортних засобів. що в’їжджають, а потім залишають територію.

"Ми бачимо справді багато натяків, які свідчать про те, що рф, Китай та Сполучені Штати можуть відновити ядерні випробування", - сказав Джеффрі Льюїс.

Цього жодна з цих країн не робила після того, як підземні ядерні випробування були заборонені Всеохоплюючим ядерним випробуванням 1996 року. Договір про їх заборону підписали, але не ратифікували, Китай та США.

Фото: Planet Labs PBC/Middlebury Institute/CNN

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду