Прокуратура Парижа вимагає судити 27 парламентарів, включно з Марін Ле Пен

17:43, 22 вересня 2023
Прокуратура Парижа хоче судити 27 осіб, у тому числі Марін Ле Пен та її батька, підозрюваних у привласненні державних коштів.
Прокуратура Парижа вимагає судити 27 парламентарів, включно з Марін Ле Пен
Джерело фото: ipa-agency.net
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокуратура Парижа в п'ятницю, 22 вересня, заявила про наміри притягти до суду колишню лідерку французької ультраправої партії «Національне об’єднання» Марін Ле Пен та ще 27 осіб. Їх підозрюють в участі в системі розкрадання європейських державних коштів у 2004-2016 роках, – повідомляє France Bleu.

Головними підозрюваними є: Марін Ле Пен та її батько Жан-Марі Ле Пен, дев’ять інших людей, обраних депутатами Європарламенту за списками Національного фронту (згодом перейменованого на RN), 12 інших осіб, які були їхніми помічниками в парламенті, а також четверо депутатів.

Прокурори Парижа стверджують, що євродепутати «Національного фронту», включаючи Ле Пен та її батька, брали участь у схемі фіктивного працевлаштування помічників. За оцінками Європарламенту, фігуранти привласнили 6,8 мільйона євро в період із 2009 по 2017 роки.

Прокурори Парижа вимагають судити 11 євродепутатів, 12 їхніх помічників і ще чотирьох співробітників «Національного фронту» а саму партію звинувачують у приховуванні правопорушень.

У разі доведення вини Марін Ле Пен і решті фігурантів загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років і штрафу в розмірі, що вдвічі перевищує суму розкрадених коштів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду