Ілон Маск і Стів Возняк закликали негайно призупинити розробку штучного інтелекту, доки не з'являться протоколи безпеки

16:42, 29 березня 2023
Експерти закликали розробників штучного інтелекту негайно призупинити мінімум на півроку навчання більш потужних систем, ніж GPT-4 від компанії OpenAI.
Ілон Маск і Стів Возняк закликали негайно призупинити розробку штучного інтелекту, доки не з'являться протоколи безпеки
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Глава Tesla та SpaceX Ілон Маск, один із засновників Apple Стів Возняк та більше тисячі експертів підписали відкритий лист із закликом призупинити розробку просунутого штучного інтелекту (ІІ). Текст листа опублікував Інститут майбутнього життя (Future of Life Institute).

Автори листа закликали розробників штучного інтелекту негайно призупинити мінімум на півроку навчання більш потужних систем, ніж GPT-4 від компанії OpenAI. Експерти та керівники галузі, які підписали лист, вважають, що навчання треба зупинити, доки не з'являться загальні протоколи безпеки. На їхню думку, якщо навчання не вдасться зупинити швидко, то влада «має втрутитися та ввести мораторій».

Автори листа вважають, що навіть творці «потужних цифрових розумів» не можуть їх контролювати, а сучасні системи штучного інтелекту починають конкурувати з людиною.

«Нам слід запитати себе: чи маємо ми дозволити машинам наповнити наші інформаційні канали пропагандою та неправдою? Чи повинні ми автоматизувати всю роботу, включаючи ту, що приносить задоволення? Чи повинні ми розвивати нелюдські уми, які в кінцевому підсумку можуть перевершити нас чисельністю, перехитрувати та замінити? Чи маємо ми ризикувати втратою контролю над нашою цивілізацією?» — йдеться у листі.

Як зазначає Reuters, виконавчий директор OpenAI Сем Альтман не став підписувати листа.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду