Чарльз ІІІ прибуде у Німеччину з першим закордонним візитом на посту короля

16:11, 29 березня 2023
У четвер Чарльз ІІІ зустрінеться з канцлером Олафом Шольцом і виступить у Бундестазі.
Чарльз ІІІ прибуде у Німеччину з першим закордонним візитом на посту короля
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Король Британії Чарльз ІІІ розпочне в середу свій перший закордонний візит до Німеччини, куди він прибуде після скасованого на тлі масових протестів візиту до Франції. Про це повідомляє Reuters.

Чарльз мав розпочати свій візит до континентальної Європи у неділю з Франції. Але його скасували через протести проти пенсійної реформи.

У середу президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і його дружина Ельке Буденбендер зустрінуть Чарльза ІІІ та королеву-консорта Каміллу із повними військовими почестями біля Бранденбурзьких воріт у Берліні.

Пізніше королівське подружжя стане почесними гостями на державному банкеті в замку Бельвю, офіційній резиденції президента Німеччини.

У четвер Чарльз ІІІ зустрінеться з канцлером Олафом Шольцом і виступить у Бундестазі, нижній палаті парламенту Німеччини. 

Потім він зустрінеться з деякими українськими біженцями, які знайшли прихисток в Німеччині після початку російського вторгнення 24 лютого 2022 року, і поспілкується з британськими та німецькими військовими, які разом працюють над спільними проєктами.

Наступного дня королівське подружжя поїде до Гамбурга, де відвідає Меморіал Святого Миколая - церкву, яка сильно постраждала під час бомбардувань у Другій світовій війні. Перебуваючи там, король і президент Німеччини покладуть вінки в рамках короткої меморіальної церемонії.

Востаннє Чарльз ІІІ відвідав Німеччину як принц Уельський у 2020 році, щоб відзначити Національний день скорботи за жертвами війни.

Нагадаємо, що король Чарльз III назвав ім'я нового герцога Единбурзького.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду