Уряд Казахстану вирішив посилити контроль за торгівлею з рф

20:06, 27 березня 2023
Це відбувається на тлі повідомлень про те, що російські компанії використовують місцевих посередників для обходу західних санкцій.
Уряд Казахстану вирішив посилити контроль за торгівлею з рф
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У понеділок, 27 березня, Казахстан вирішив почати вимагати від експортерів надання додаткових документів при надсиланні товарів до рф. Про це йдеться у рішення уряду Казахстану, передає Reuters.

Зазначається, що це відбувається на тлі повідомлень про те, що російські компанії використовують місцевих посередників для обходу західних санкцій.

«росія є основним торговим партнером Казахстану і після введення санкцій проти рф деякі казахстанські підприємства почали закуповувати такі товари і перепродувати їх російським фірмам», - йдеться в матеріалі.

Уряд Казахстану повідомив, що нові правила, що набирають чинності з 1 квітня і застосовуються до експорту в рамках Євразійського економічного союзу, який очолює росія, скоротять «підпільну» торгівлю.

«Процедура унеможливлює подання документів підставними особами, фальшивими відправниками або одержувачами», - пояснили в уряді.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області