У ЄС виник конфлікт через витік даних про можливий візит Зеленського в Брюссель — ЗМІ

14:12, 7 лютого 2023
Конфлікт виник між конкуруючими інститутами ЄС.
У ЄС виник конфлікт через витік даних про можливий візит Зеленського в Брюссель — ЗМІ
Фото: rubryka.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У ЄС спалахнули взаємні звинувачення серед офіційних осіб після витоку даних про можливий візит Глави України Володимира Зеленського до Брюсселя. Ситуація викликала занепокоєння щодо безпеки українського лідера, передає The Guardian.

Як пише видання, приблизно за 48 годин до обговорюваної поїздки до Брюсселя про візит повідомила італійська преса, а згодом оголосили на сторінці Європейської народної партії в Twitter.

 «Ми з нетерпінням чекаємо можливості вітати вас у Брюсселі, пане президенте», — йшлося у твіті, але публікація була швидко видалена.

Президент Європейської ради Шарль Мішель, який організовує саміти ЄС, вважає Європарламент відповідальним за витік інформації про візит. Його речник не підтвердив і не спростував візит, сказавши: «Є відкрите запрошення Президента Зеленського відвідати Брюссель».

«Цей скандал ставить у скрутне становище президента Європарламенту Роберту Метсолу, чиїх посадовців звинувачують у витоку інформації. Вона також є членом групи ЄНП, яка коротко висвітлювала цей візит», — йдеться у матеріалі.

У статті сказано, що суперечка показує, як конкуруючі інституції ЄС намагаються продемонструвати солідарність з Україною та підтримку Зеленського.

 «Окремо дипломати ЄС заявили, що Мішель і голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн змагаються, щоб продемонструвати підтримку України. Обидва вони радісно говорили про перспективи вступу України в ЄС. Але багато держав-членів стверджують, що лідери ЄС повинні пом’якшити свою публічну риторику, щоб не викликати надії на швидке приєднання до блоку», — додали у виданні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки