США дадуть Україні ракети дальністю до 150 км, – ЗМІ

13:03, 1 лютого 2023
Ці ракети дозволять вражати раніше недосяжні військові об'єкти у російському тилу.
США дадуть Україні ракети дальністю до 150 км, – ЗМІ
Джерело фото Saab
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Наприкінці цього тижня США планує оголосити про надання Україні нового пакету допомоги. Про це повідомляє Reuters з посиланням на американських чиновників.

У виданні зазначають, що в черговому пакеті допомоги можуть бути ракети дальності до 150 км, які дозволять українським силам наносити удари у тилу російських військ.

Передбачається, що США передадуть Україні також обладнання для систем протиповітряної оборони Patriot, високоточні боєприпаси та протитанкову зброю Javelin.

Загалом мова йде про суму понад 2 мільярда доларів.

За даними Reuters, частина коштів – 1,725 мільярда доларів – надійде з фонду Ініціатива сприяння безпеці України (USAI). Цей фонд дозволяє Джо Байдену брати зброю з промисловості, а не із запасів, які має на озброєнні американська армія.

Планується, що кошти USAI підуть на закупівлю ракет GLSDB з радіусом дії 94 милі (до 150 км), які дозволять українцям вражати раніше недосяжні військові об'єкти.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 



Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд