До Конгресу США внесено законопроект про визнання ПВК «Вагнер» терористичною організацією

10:12, 2 грудня 2022
Коли законодавча ініціатива набуде чинності, то протягом 90 днів ПВК «Вагнер» визнають іноземною терористичною організацією.
До Конгресу США внесено законопроект про визнання ПВК «Вагнер» терористичною організацією
Фото: unn.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група американських сенаторів внесла до Конгресу двопартійний законопроект про визнання російської приватної військової компанії (ПВК) групи «Вагнер» іноземною терористичною організацією. Про це сказано у прес-релізы американських сенаторів Роджера Вікера та Бена Кардіна.

Документ було внесено в четвер, 1 грудня.

В проекті закону «Про притягнення до відповідальності російських найманців» (HARM) звучить вимога до державного секретаря Штатів визнати «вагнерівців» і будь-які афілійовані з цим ПВК групи, її наступників - іноземною терористичною організацією (FTO) протягом 90 днів з дня набрання чинності законом.

«Володимир Путін та його поплічники не зупиняться ні перед чим для досягнення своїх цілей, включаючи використання найманців, таких як група Вагнера, для скоєння звірств від їхнього імені. США повинні називати цю тіньову армію тим, чим вона є: іноземним терористичним угрупованням. Ми повинні притягнути їх до відповідальності разом з усіма, хто їх підтримує», - заявив сенатор Вікер.

За словами сенатора Кардіна, голови Гельсінської комісії США, група «Вагнера» «достовірно пов'язана з незліченними звірствами в Україні, Сирії та на всьому африканському континенті».

«США мають негайно визнати групу Вагнера іноземною терористичною організацією. Це зменшить чисельність російських збройних сил і допоможе притягнути до відповідальності порушників прав людини», - наголошує він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва