Telegram на вимогу суду розкрив особисті дані користувачів: деталі справи

17:54, 1 грудня 2022
Telegram розкрив персональні дані адміністраторів каналів, які розповсюджували піратський контент.
Telegram на вимогу суду розкрив особисті дані користувачів: деталі справи
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Месенджер Telegram на вимогу суду в Індії відкрив імена, номери телефонів та IP-адреси адміністраторів каналів, які звинувачують у порушенні авторських прав, передає видання Techcrunch.

Суд ухвалив таке рішення після того, як вчителька подала позов, звинувативши адміністраторів каналів у незаконному розповсюдженні її навчальних відео. Ніту Сінгх стверджує, що її відео розповсюджуються в Telegram-каналах без її дозволу та за зниженими цінами.

Індійський суд зобов'язав месенджер дотримуватись законів країни та розкрити дані адміністраторів цих каналів. Представники Telegram оскаржували розпорядження, апелюючи до того, що він порушує політику конфіденційності та закони Сінгапуру, де розташовані фізичні сервери для зберігання даних користувачів.

Але індійський суд заявив, що власники авторських прав не можуть бути залишені «повністю беззахисними перед фактичними порушниками» через те, що Telegram вирішив розмістити свої сервери за межами країни.

Тепер суддя Пратіба Сінгх заявив про те, що месенджер виконав вимогу та розкрив імена та номери телефонів адміністраторів каналу. Разом з тим, у постанові йдеться про те, що вони не повинні бути передані третім особам та можуть бути використані лише у рамках чинного розгляду.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд