Сексуальна та трудова експлуатація: у Європейському парламенті попередили про те, що в інтернеті зростає кількість «підозрілих» пропозицій щодо біженців

19:48, 30 листопада 2022
В інтернеті зростає кількість «підозрілих» пропозицій щодо українських біженців, заявив євродепутат.
Сексуальна та трудова експлуатація: у Європейському парламенті попередили про те, що в інтернеті зростає кількість «підозрілих» пропозицій щодо біженців
Джерело фото: Ondrej Deml / CTK /Ukrinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Під час дискусій у Європейському парламенті у вівторок, 29 листопада, депутати, неурядові організації та представники громадянського суспільства обговорили проблемні питання щодо торгівлі людьми, сексуальної та трудової експлуатація. Про це пише «Euractiv».

Як заявив євродепутат Роберт Бідронь, голова Комісії з прав жінок (FEMM), під час спільного слухання з Комісією зі свобод ( FREE), в інтернеті зростає кількість «підозрілих» пропозицій щодо українських біженців.

«65% торгівлі людьми стосується жінок, як правило, з метою сексуальної експлуатації», – сказала під час слухань Джо-Енн Бішоп, заступник директора «ООН Жінки в Європі».

Ризик ще більше зростає, оскільки торговці людьми вербують все більше і більше «через онлайн-платформи», що ускладнює завдання для органів влади, відповідальних за боротьбу з торгівлею людьми, зазначила Джо-Енн Бішоп.

«У соціальних мережах робиться багато спроб вербувати жінок і дівчат», — пояснив Валіант Річі з Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), за словами якого «технології сприяють попиту».

Окрім сексуальної експлуатації, асоціації застерегли євродепутатів від іншої форми експлуатації: експлуатації у світі праці.

Законодавчо українці мають право працювати в ЄС завдяки директиві про тимчасовий захист, але мовний бар'єр іноді змушує біженців погоджуватися на незадекларовану та низькооплачувану роботу, зазнчає Euractiv.

Органи боротьби з торгівлею людьми закликали ЄС боротися з експлуатацією біженців.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва