Українські біженці в Польщі з березня 2023 року будуть платити за проживання

11:05, 30 листопада 2022
Спочатку біженці з України покриватимуть 50 відсотків вартості проживання, через кілька місяців — 75 відсотків.
Українські біженці в Польщі з березня 2023 року будуть платити за проживання
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Із березня 2023 року українським біженцям у Польщі доведеться платити за проживання у закладах розміщення. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає «Польське радіо».

Зокрема з 1 березня 2023 року буде запроваджена оплата для тих українських біженців, які перебувають у колективних закладах розміщення більше 120 днів. Спочатку біженці з України покриватимуть 50 відсотків вартості проживання, через кілька місяців — 75 відсотків.

Цей обов’язок не поширюватиметься, зокрема, на людей з інвалідністю, дітей, вагітних жінок, осіб пенсійного віку та осіб, які піклуються про щонайменше трьох дітей.

Також положення передбачають, що подання заявки на номер PESEL громадянами України, які приїхали до Польщі після російського нападу 24 лютого, буде обов’язковим. Біженцям, які отримають номер PESEL і покинуть Польщу, цей номер буде заморожено.

"Ми готуємося до можливої наступної хвилі біженців… і хочемо, аби система була відповідно приготована, щоби польські платники податків якнайменше мали платити за цю можливу чергову хвилю біженців", – пояснив прем’єр-міністр Польщі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки