США можуть визнати ПВК «Вагнер» терористичною організацією, — Bloomberg

08:30, 30 листопада 2022
Визнання ПВК «Вагнер» іноземною терористичною організацією дозволило б США розпочати кримінальне переслідування проти групи та її членів, а також накласти арешт на її активи по всьому світу.
США можуть визнати ПВК «Вагнер» терористичною організацією, — Bloomberg
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість оголошення приватної військової компанії «Вагнер», пов’язаної з Євгенієм Пригожиним, іноземною терористичною організацією. Про це агенції Bloomberg повідомили два поінформовані співрозмовники.

Стверджується, що визнання ПВК «Вагнер» іноземною терористичною організацією дозволило б США розпочати кримінальне переслідування проти групи та її членів, а також накласти арешт на її активи по всьому світу.

Остаточного рішення про це ще не було ухвалено, підкреслили співрозмовники видання. Білий дім і Державний департамент США не прокоментували інформацію.

Переслідування Вашингтоном ПВК «Вагнер» покликане стримати діяльність найманців в Україні, а також протидіяти їхньому все більшому впливу в Африці. Угруповання, як і його засновник Євгеній Пригожин, уже перебуває під санкціями США, ЄС і Британії.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді