Росія втратила місце у керуючій раді Міжнародної організації цивільної авіації

20:50, 1 жовтня 2022
РФ не набрала достатньої кількості голосів для того, щоб залишатися частиною керуючої ради ІСАО, до якої входять 36 держав.
Росія втратила місце у керуючій раді Міжнародної організації цивільної авіації
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Росія не була переобрана до керуючої ради Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) під час засідання її асамблеї в канадському Монреалі 1 жовтня, передає Reuters.

Зазначимо, що зі 193 країн-членів ICAO до її керуючої ради входять 36 членів, що належать до однієї з трьох категорій - держави першорядної важливості на повітряному транспорті; держави, що роблять найбільший внесок у надання засобів міжнародної цивільної аеронавігації; а також країни, що "забезпечують географічне представництво".

Росія у складі ради 2019-2022 років входила до країн першорядної важливості поряд з Австралією, Бразилією, Канадою, Китаєм, Францією, Німеччиною, Італією, Японією, Великобританією та США.

Як зазначає Reuters, брак голосів для переобрання Росії членом керівної ради став реакцією західних країн, які бажають притягнути РФ до відповідальності за війну проти України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки