Нафтогаз проти Росії: суд Гааги розгляне «кримський» позов

15:35, 8 серпня 2017
Гаазький суд розпочав розгляд позову Нафтогазу проти Росії за втрачені в Криму активи.
Нафтогаз проти Росії: суд Гааги розгляне «кримський» позов
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міжнародний арбітражний суд в Гаазі, приступив до розгляду позову компанії «Нафтогаз України» проти Росії про відшкодування збитків, до яких призвів захоплення РФ активів групи в Криму. Про це свідчать матеріали суду, розміщені на сайті арбітражу.

Позов був ініційований Нафтогазом і його шістьма дочірніми компаніями — «Чорноморнафтогаз», «Укртрансгаз», «Лікво», «Укргазвидобування», «Укртранснафта» і «Газ України». За попередніми оцінками компанії, збитки групи склали 26 млрд. доларів.

Компанії посилаються на регламент Комісії ООН по праву міжнародної торгівлі (UNCITRAL United Nations Commission on International Trade Law), а також на угоду між урядами України і Росії від 27 листопада 1998 року про захист інвестицій. Арбітражна заява зареєстрована в суді 17 жовтня 2016. Міжнародним арбітражем вже сформований склад арбітрів.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Генеральна прокуратура просить кримчан, які втратили своє майно після анексії півострова Росією, а також в разі наявної інформації про факти націоналізації, захоплення майна і інших порушень майнових прав, звертатися в прокуратуру в Києві.

Як повідомлялося, Держдума РФ прийняла закон про списання боргів кримчан в українських банках. Закон наділяє позичальника правом звернутися до Фонду захисту вкладників, заснований Агентством зі страхування вкладів, щоб не взаємодіяти з колектором безпосередньо.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області