В ПФУ нагадали про зміни в обчисленні стажу деяким категоріям громадян

21:32, 6 июня 2022
Внесені зміни щодо обчислення страхового стажу депортованим особам, які знаходилися на спецпоселенні.
В ПФУ нагадали про зміни в обчисленні стажу деяким категоріям громадян
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Законом України від 15.02.2022 №2040 – ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства» внесені зміни, зокрема, до статті 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо обчислення страхового стажу депортованим особам, які знаходилися на спецпоселенні. Про це повідомляє Пенсійний фонд Київської області.

Для зарахування у потрійному розмірі відповідних періодів роботи, вищезазначеним особам, що мали місце до 1.01.2004, необхідно надати документи про:

- належність до депортованих осіб (посвідчення). Посвідчення видається уповноваженим органом, в т.ч. місцевою держадміністрацією;

- час перебування на спецпоселенні. Час перебування на спецпоселенні визначається періодом з моменту депортації до моменту зняття режиму спецпоселень;

- періоди роботи на спецпоселенні. Основним документом, що підтверджує стаж роботи, є трудова книжка. За її відсутності або відповідних записів у ній трудовий стаж встановлюється на підставі інших документів, виданих за місцем роботи або архівними установами.

Також «Судово-юридична газета» писала про достроковий вихід на пенсію, індексація виплат, пенсія військовослужбовців – аналіз основних пенсійних змін.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області