Авіакатастрофа АН-26 біля Чугуєва: є нові деталі

14:20, 31 января 2022
Кримінальне провадження щодо авіакатастрофи АН-26 біля м. Чугуєва розглядатиме Чугуївський міський суд Харківської області – ВС.
Авіакатастрофа АН-26 біля Чугуєва: є нові деталі
Джерело фото: armyinform.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок 31 січня колегія суддів Другої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду розглянула клопотання захисника одного з обвинувачених у кримінальному провадженні щодо катастрофи літака АН-26, внаслідок якої загинуло 26 осіб, передає пресслужба ВС.

«Захисник просив направити це кримінальне провадження, внесене до ЄРДР за фактом порушення правил польотів або підготовки до них (ст. 416 КК України) та недбалого ставлення до військової служби (ч. 3 ст. 425 КК України), з Чугуївського міського суду Харківської області до Вінницького міського суду Вінницької області. Він мотивував своє клопотання тим, що злочин, у якому обвинувачується його підзахисний (недбале ставлення до військової служби), був вчинений у приміщенні командування Повітряних Сил ЗСУ у м. Вінниці.

Прокурор та потерпілі в кримінальному провадженні були проти задоволення клопотання захисника, вважаючи, що кримінальне провадження має розглядатися за місцем де сталася авіакатастрофа.

Колегія суддів ККС ВС залишила клопотання захисника без задоволення. Тому розгляд кримінального провадження продовжуватиметься в Чугуївському міському суді Харківської області.

Із ухвалою ККС ВС у справі № 636/262/22 (провадження № 51-410впс22) можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень», — сказано у повідомленні.

Також ми писали, що ДБР завершило розслідування щодо авіакатастрофи під Чугуєвим.

Крім того, «Судово-юридична газета» писала про те, що Сухачов повідомив, що розслідування авіакатастрофи під Чугуєвим вже на завершальній стадії.

Нагадаємо, сім'ям загиблих в авіакатастрофі, яка сталася 25 вересня в Чугуєво, український уряд виділить фінансову допомогу.

Ми публікували імена загиблих в авіакатастрофі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Сегодня день рождения празднуют
  • Михайло Капустинський
    Михайло Капустинський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Інна Алєєва
    Інна Алєєва
    суддя Господарського суду міста Києва
  • Ольга Бойко
    Ольга Бойко
    суддя Сихівського районного суду м. Львова
  • Борис Гулько
    Борис Гулько
    голова Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду
  • Сергій Хилевич
    Сергій Хилевич
    суддя Рівненського апеляційного суду