COVID — не привід: студентам у Франції не вдалося скасувати іспити ерез ЄСПЛ

18:42, 8 мая 2021
Студенти наполягали, що нинішня санітарна ситуація не дозволяє їм складати іспити в нормальних умовах і сподівалися, що ЄСПЛ дасть вказівку скасувати сесію, яка в училищах почнеться 10 травня.
COVID — не привід: студентам у Франції не вдалося скасувати іспити ерез ЄСПЛ
Источник фото: Getty image
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Європейський суд з прав людини не прийняв до розгляду клопотання 15 студентів французьких будівельних технікумів, які вимагали скасувати річні іспити і ввести замість них оцінку знань за середнім балом за підсумками року. Про це повідомило агентство Agence France-Presse.

У минулому році в зв’язку зі складною епідеміологічною обстановкою іспити в будівельних училищах були замінені середніми оцінками за підсумками перевірок знань і навичок, проведених протягом року.

«Очевидно на щось подібне студенти розраховували і в цьому році. Акція з вимогою до уряду змінити умови оцінки знань отримала підтримку 180 тис. учнів будівельних училищ. Вони зверталися до Державної ради Франції, який відхилив їхні вимоги. Натомість чиновники пообіцяли, що під час проведення іспитів будуть дотримані всі встановлені санітарні правила», — зазначається у повідомленні.

Тим же, хто не зможе скласти іспити, в липні буде надана додаткова можливість перездачі. В першу чергу, перескладати доведеться тим, у кого в даний час позитивний результат тесту на коронавірус.

Тоді студенти звернулися до Європейського суду з прав людини. Вони наполягали, що нинішня санітарна ситуація не дозволяє їм складати іспити в нормальних умовах і сподівалися, що ЄСПЛ дасть вказівку скасувати сесію, яка в училищах почнеться 10 травня.

Однак високі судді відзначили, що не вважають за доцільне вказувати в рамках затребуваних забезпечувальних заходів, передбачених 39-ю статтею Регламенту ЄСПЛ, на необхідність скасувати іспити.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про рішення ЄСПЛ щодо того, чи можна засудити до ув’язнення людину, яка назвала терориста «шановним».

Також ЄСПЛ зобов’язав РФ виплатити понад 30 тисяч євро братам, яких ув’язнили в Придністров’ї.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду