КГС ВС працюватиме у підсистемі «Електронний суд»

16:08, 17 июня 2020
До підсистеми суд підключать 1 липня.
КГС ВС працюватиме у підсистемі «Електронний суд»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 1 липня 2020 року Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду буде підключений до підсистеми «Електронний суд» та «Електронний кабінет». Таке рішення прийнято у Державній судовій адміністрації України у відповідь на лист від Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду із побажанням приєднатися до підсистеми.

З цим внесено відповідні зміни до Наказу ДСА України № 247, яким запроваджено в дослідну експлуатацію підсистеми «Електронний суд» та «Електронний кабінет» у всіх місцевих, апеляційних судах України (крім Київського апеляційного суду) та Касаційному адміністративному суді у складі Верховного Суду.

Для підключення Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду до зазначеної підсистеми Державному підприємству «Центр судових сервісів», як адміністратору відкритого середовища Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, та Державному підприємству «Інформаційні судові системи», як адміністратору закритого середовища Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, видано відповідний наказ ДСА України.

Відтак, Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду доповнить перелік пілотних судів, до якого входять всі місцеві та апеляційні суди України і Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду, що дозволить значно спростити подачу та відслідковування руху судових справ представниками сторін.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про новий проект Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду