Рада повернула мито на імпортні товари та майже всі авто

11:27, 21 июня 2022
Депутати скасували нульове розмитнення для автівок (окрім тих, що ввозяться на потреби ЗСУ), а також повернули ввізне мито та ПДВ на інші імпортні товари.
Рада повернула мито на імпортні товари та майже всі авто
Джерело фото: WAH.UA
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада повернула мито на ПДВ на імпортні товари та переважну більшість авто. Депутати 234 голосами підтримали урядовий законопроєкт №7418 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування, повідомив перший заступник голови комітету з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Ухвалений закон передбачає повернення ПДВ та ввізного мита на всіх товари включно з автівками.

Що стосується оподаткування автівок, то, згідно до проєкту для всіх авто (окрім тих, що йдуть на потреби ЗСУ) скасовується пільга ПДВ та ввізного мита, акцизу з 01 липня.

Разом з тим планується спростити процедуру розмитнення авта та здіснювати її через додаток Дія.

Також законопроєкт передбачає норму про те, що КМУ може надавати дзеркальні пільги на мита на іноземних товари, які звільненні з боку наших торгівельних партнерів для України.

Під час обговорення виникла тривала дискусія щодо повернення оподаткування імпорту авт. Частина членів комітету пропонували напрацювати окремий законопроєкт з цього приводу. Інші ж зауважили, що черги на митниці вже практично відсутні і тому необхідність у продовженні терміну пільгового імпорту авто немає. Врешті вирішено рекомендувати суттєво обмежити пільговий імпорт авто.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», наприкінці травня міністр фінансів Сергій Марченко закликав повернути податковий режим, який існував до війни з РФ.

«Я вважаю, що в Україні потрібно повернути довоєнну систему оподаткування. Треба визначитися, що ми взагалі хочемо: ми хочемо виграти війну чи ми хочемо якимось чином допомагати бізнесу? Бізнесу ми допомогли. Перші три місяці бізнес мав можливість скористатися цією підтримкою. Зараз треба підтримати також державу, яка фінансує армію. І ці видатки дуже значні», — сказав Марченко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир