Верховна Рада скасувала ЗНО у 2022 році

17:29, 24 марта 2022
Випускники шкіл звільняються від державної підсумкової атестації. Вступ до вишів відбуватиметься за особливою процедурою.
Верховна Рада скасувала ЗНО у 2022 році
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада схвалила за основу та вцілому законопроєкт №7132 про внесення змін до деяких законодавчих актів України в сфері освіти, яким у 2022 році скасовано Зовнішнє незалежне оцінювання. За відповідне рішення проголосували 348 депутатів.

Законопроєктом  доповнено пункт 3 розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про повну загальну середню освіту» підпунктом 14 та встановити, що випускники шкіл звільняються від державної підсумкової атестації, яка серед іншого відбувається у форматі зовнішнього незалежного оцінювання.

Також  внесено зміни до  пункту 2 розділу XIV «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про фахову передвищу освіту» та зазначити, що у  2022 році прийом на навчання до закладів фахової передвищої освіти(училищ, коледжів-sud.ua) здійснюється в особливому порядку, визначеному міністерством освіти

Пункт 2 розділу XV «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про вищу освіту» пропонується  доповнити підпунктом 23 та встановити, що у 2022 році прийом до вишів здійснюється в особливому порядку, визначеному міністерством освіти, без використання результатів зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», міністр освіти Сергій Шкарлет 12 березня заявив, що жодних вступних іспитів до університетів у 2022 році не буде.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва