Чем отличаются минимальный размер пенсии и минимальный размер пенсионной выплаты

23:49, 27 марта 2023
В ПФУ чем они отличаются.
Чем отличаются минимальный размер пенсии и минимальный размер пенсионной выплаты
Изображение от freepik
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В ПФУ рассказали, чем отличаются минимальный размер пенсии и минимальный размер пенсионной выплаты.

«Мінімальний розмір пенсії – це визначена законодавством для певної категорії пенсіонерів мінімальна пенсія – величина, до якої встановлюються належні пенсіонеру надбавки, підвищення, доплати до пенсій (наприклад, доплата за понаднормовий стаж, підвищення ветерану війни, надбавка на догляд, цільова грошова допомога, щомісячна компенсаційна виплата, щомісячна компенсація у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи та інше).

Мінімальний розмір пенсійної виплати також гарантується законодавством певним категоріям пенсіонерів. Це розмір виплати з урахуванням встановлених до пенсій надбавок, підвищень та доплат.

Понад мінімальну пенсійну виплату в межах максимального розміру пенсії встановлюється пенсія за особливі заслуги перед Україною.

Згідно Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“ максимальний розмір пенсії не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, установлених для осіб, які втратили працездатність (з 01 січня 2023 року – 20 930 гривень)», - рассказали в ПФУ.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді