Зеленський підписав закон про ратифікацію Стамбульської конвенції

19:18, 21 июня 2022
Конвенція визначає відповідальність держави за таргетовану протидію всім формам домашнього насильства.
Зеленський підписав закон про ратифікацію Стамбульської конвенції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 21 червня, Президент України Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Стамбульської конвенції. Про це Глава держави повідомив на своїй сторінці в Інстаграм.

«Підписаний!

Закон про ратифікацію Стамбульської конвенції. Її головний зміст простий, але надзвичайно важливий. Це зобов'язання захищати жінок від насильства і різних форм дискримінації.

Ми розділяємо європейські цінності. Для нас життя і здоров'я людини – найвища цінність», — написав він.

Раніше ми писали, що Верховна Рада України ратифікувала «Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству», відому як «Стамбульська конвенція».

Документ дозволить комплексно підходити до боротьби з насильством стосовно жінок, що є критично важливим в умовах широкомасштабної війни Російської Федерації проти України.

«Конвенція визначає відповідальність держави за таргетовану протидію всім формам домашнього насильства, зокрема, фізичному, економічному, психологічному, сексуальному, включно зі зґвалтуванням, примусовим шлюбом або абортом, злочинами заради "честі" та іншими подібними злочинами, а також за захист постраждалих від насильства та покарання кривдників. При цьому, конвенція ґрунтується на принципах, що домашнє насильство не є приватною справою і вимагає спільних зусиль для подолання як від органів державної та місцевої влади, так і від громадськості», - зазначає Мінсоцполітики.

Раніше ми писали, що ухвалення Стамбульської конвенції дозволить комплексно підходити до боротьби з насильством стосовно жінок — Мінсоцполітики.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва